Mr. Podas

ISK… ISK…..TAK ABIS-ABIS KES BABI…..

In Uncategorized on April 13, 2008 at 8:41 pm

Entahlah… beb… Bila agaknya kes babi nih akan selesai. Belum selesai digempar dengan kelulusan oleh kerajaan SELANGOR dengan RM 100 juta … kini timbul pula sokongan padu oleh PAS Pusat bersabit kes ini.

Ketua DPPP Salahuddin Ayub telah mengakui bahawa pengharaman penternakan babi di SINGAPURA telah lama dilakukan oleh kerajaannya. Tapi yang peliknya… dah tahu beb ..bukan tak tahu… tapi masih bersetuju dengan Kerajaan Selangor meneruskan projek tersebut. Aku merasa amat janggal dengan situasi sebegini.

Kenyataan oleh Penasihat Persatuan Malaysia (EPSM) DR GUMMIT meminta kerajaan Selangor membuat kajian EIA ( Penilaian Kesan Alam Sekitar) langsung tak diendahkan oleh Menteri Besar Selangor.

Kalau dalam ISLAM telah dimaklumkan tentang najisnya Babi, kotornya babi, berpenyakitnya babi dan 1001 keburukan pasal babi…la nih biar aku citer sket dari sudut sains pula. Macammana berlakunya wabak JE dulu, di BUKIT PELANDUK. Tuan2 sedia maklumkan. Sistem penghadaman Babi yang tidak normal akan mewujudkan cacing-cacing dalam tubuh babi tersebut. Cacing tersebut memberikan pelbagai penyakit kepada pemakannya di mana kajian menunjukkan cacing tersebut akan membiak dalam tubuh manusia. Itu aku x kisah sebab yang makan tu cina…

Aku nak citer pasal JE.. tu x kira cina ker melayu ka…. Hindraff ka… semua jalannnnn. Bila seekor nyamuk betina hinggap dan hisap darah babi, kemudiannya dia akan pih bertelur.. So apabila menetas… jenerasi baru nyamuk tersebut akan membawa kuman JE.Mesia nih… Kalau setakat nyamuk nak bertelur dan menetas,,.. paling mudah… pelepah kelapa sawit boleh, sawah pun boleh dan banyak tempat lain.

So…. Bila dah cam tu… la nih bukan org cina jek yang akan terkena JE, semua bangsa akan terlibat. Lepas nih.. bersiap sedialah penduduk perkampungan di SEPANG dengan kes ini.

Tak tahukaH pemimpin PKR, PAS tentang fenomena ini. Kalau dah kata SINGAPURA yang majoriti penduduknya Cina boleh terima kenyataan ini.?. Aku dah tak leh nak bayangkan macammana PAS yang menjadi penyokong kuat projek 100 Juta nih. Terbayang aku wajah TERESA KOH bila memaklumkan… kelulusan kerajaan negeri Selangor menwujudkan ladang babi dengan kos 100 Juta. Ternyata , PAS masih menjadi pak turut dan bersetuju dengan segala permintaan DAP yang sememangnya mempunyai agendanya tersendiri. Projek mega 100 juta bukannya sedikit …. Banyak projek lain yang boleh dilaksanakan oleh kerajaan Selangor.

Kalaulah PAS merasakan dengan tindakan ini akan memberikan kebaikkan kepada mereka …. Ternyata mereka salah… DAP lebih bijak membuat percaturan kerana tindakkannya akan menarik lebih ramai penyokong Cina , sebaliknya PKR dan PAS akan semakin kekurangan sokongan orang melayu. Tahniah Rakyat Selangor… kerana memilih Pakatan Rakyat..

Advertisements
  1. faktor kekalahan BN adalah kerana media diputar belit.. kalau kau orang nak jadi macai umno kena la jadi macai yang berkualiti.. bukan membelitkan fakta yang betul .. lawan cara lebih profesional.. cari kesalahan yang benar2 wujud..

    baca nie. http://www.malaysiakini.com/news/81430

    Kerajaan Selangor mendedahkan foto-foto yang membuktikan pentadbiran BN sebelum ini berhasrat membangunkan projek ladang berpusat penternakan babi di Kuala Langat.

    Exco kerajaan negeri Yaakob Sapari mendedahkan, antaranya, foto yang menunjukkan pemimpin Umno dan juga wakil rakyat Tanjung Sepat, Datuk Dr Karim Mansor, berdiri di luar petak ternakan dengan tangan menunjukkan lambang “bagus”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: