Mr. Podas

KEBAJIKAN PENGUNDI ATAU BABI?????

In Uncategorized on April 18, 2008 at 11:21 am

Buntu aku memikirkan rasional Kerajaan SELANGOR meluluskan Projek Penternakan BABI sebanyak RM 100 Juta itu. Apakah kebuntuan ini turut dirasakan oleh orang melayu yang beragama ISLAM lain.

Dengan manifesto “NEGARA BERKEBAJIKAN”… Kerajaan SELANGOR .. terus meluluskan projek projek BABI tersebut tanpa memikirkan kesan saikologi kepada penduduk melayu… serta pengundi mereka…

Persoalannya…. Penting sangatkah BABI-BABI ini berbanding dengan pengundi yang telah memberikan kerusi kepada BARISAN RAKYAT memerintah SELANGOR??…. Bukan kah lebih baik kalau Kerajaan SELANGOR mengutamakan permasalahan rakyat seperti kes setinggan, masalah kesesakan, masalah kilang dan pelbagai masalah lain. Mengapa BABI menjadi isu utama dalam pentadbiran kerajaan baru pimpinan Tan Sri KHALID IBRAHIM. Sebab utama adalah Tan Sri Khalid Ibrahim takut dengan Theressa Kok. Aku pernah Nampak Tan Sri Khalid Ibrahim kena herdik dan dicemuh oleh Theresa kok. Langsung nyonya Theresa Kok ni tak hormat pun pada jawatan Menteri Besar.

Alasan MB SELANGOR ialah meneruskan pelan oleh kerajaan terdahulu…. Ahhhh Bull Shit.. Kalaulah benar apa yang dimaksudkannya…. Naper sampai RM100 Juta… pas tu .. kat kawasan Melayu ler pulak. Naper pula perjanjian Kerajaan lalu dengan syarikat air ,SYABAS boleh dibatalkan kontrak… tak kan kes BABI nih tak boleh?… Alasan bahawa benda nih adalah kesinambungan dari projek kerajaan terdahulu tak boleh diterima. Rasanya rakyat belum terlalu bodoh untuk ditipu sebegitu rupa…

Mengapa isu pembangunan tak diutamakan??.. Mengapa permasalahan setinggan di SELANGOR dibekukan dulu oleh kerajaan SELANGOR?… Takkan nak tunggu duit hasil BABI kot bagi meneruskan projek setinggan. Kalaulah betul bagai dikata…. TU DIAAAAAAAAAAA….. Kerajaan SELANGOR akan menjadi negeri pertama yang berjaya menunaikan manifesto mereka kepada rakyat…..

Berniaga BABI nih memang untung….. Sebab tu la….. BABI menjadi agenda utama pentadbiran Kerajaan SELANGOR. Pandai kan TERESA KOK…. Boleh buat business sekali….

Apa pun… tahniah kepada kerajaan SELANGOR…. Dah nampak macammana nak buat profit. Semua orang tahu kan siapa Tan Sri KHALID IBRAHIM.

Advertisements
  1. aku lagi buntu baca ko punya blog. nampak macam cerdik tapi ada jugak pandangan2 kurang cerdik. tapi takpela ko dah tulis we all yang jumpa weblog ko ni kami baca je sekadar isi masa lapang. Dah habis PRU ini nak jugak aku membaca sauatu pandangan yang x bias kepada memana pihak. tell the truth la. ko punya blog ni memang x berintegriti untuk menjadi rujukan.

  2. Sebenarnya aku lagi buntu membaca karangan kau ini. Kenapa kau terlalu sibuk dengan isu babi ini dengan menuduh kerajaan Selangor mengutasmakan isu babi ni. siapa yang mengutamakan? Kerajaan Selangor hanya mempetahankan diri selepas dituduh so jika isu ini dibangkit oleh pihak pembangkang (UMNO) isu ini tidak akan menjadi panjang.

    kau jugak rasanya tidak ada hak untuk membangkitkan isu ini kerana bukan kau yang menyokong BA. jika BN menang pasti nya isu ternakan babi ni menjadi satu kepujian buat kerajaan selangor kan termasuk kau yang menyokong projek tersebut.

    Mengenai kos RM100juta tu bukan duit rakyat (duit kerajaan), jd tak payah laa kau nak mengungkit kan isu kos tersebut bukan duit kau pun. modal tersebut ditaja oleh badan swasta (tak baca paper ker?)

    kerajaan selangor bukan tidak mengutamakan pembangunan tetapi buat masa sekarang kerajaan selangor terpaksa mengutip semula segala projek2 yg bermasaalah (tergendala) yg dilakukan oleh kerajaan terdahulu (BN). banyak projek2 yg tergendala tersebut telah menyusahkan pembeli dan penguna sehinggakan ada yg terpaksa berhutang sana-sini untuk menjelaskan hutang akibat projek terbengkalai tersebut.

    buat apa nak buat projek baru jika bnyk lg projek lain yg bermasaalah yg ditinggalkan oleh BN?

    last sekali sebenarnya aku bukan nak komen sangat page ni, tapi aku kesian pasal x ada org komen. hahhahaa.. macammana org nak komen sumer yg kau tulis x masuk akal langsung.. x ada fakta lansung.. baik kau tutup aje laa blog ni.. x payah laa kau jadi anjing umno lg (menyalak untuk umno). bnyk lg benda lain yg kau bleh tulis

  3. skrg kita tgk betapa hipokrit nye kaum melayu kita skrg. Skrg kerajaan s’ngor setuju tentang peruntukkan rm100juta utk babi…kemain padu lagi sokongan dari PKR. Tak kira lah jumlah duit kemain tinggi, tambahnye dgn binatang lakhnatullah ni lagi… still nak sokong lagi. Pastu cakap BN/Umno cetek pemikiran.

    la ni si khalid plak ckp kerajaan lama (khir toyo) lak yg approve. aikkk lepas tangan nampak? awatnye? geli ka jadi menteri yg approve rm100juta utk babi? Skrg aku nak tgk, kalau betul la kerajaan lama yg approve… nak ke lagi sokong idea babi ni? Ni lah dinamakan bodoh sombong!!! Buat malu bangsa & agama je. Yg happy… bangsa kapir la…..

  4. Salam,
    Kesian ler kenapa takdak sapa yang nak comment ni… Tak panasss ler macam ni. Maybe depa semua dah baca paper kuut. Sila klik kat sini. Harap boleh’lah faham & baca English.

    Bro silalah update maklumat tu dulu, macam ko dah ketinggalan zaman pulak. Sediakan ler dulu cukup2 bullet ko kalau nak hentam pun. Ini dah macam ko yang bagi bullet suruh orang tembak ko jer. Hehehehe, tu namanya bunuh diri tu Bro.

    Buat malu orang kampung jer ko ni… Orang ada blog, ko pun nak ada blog… tapi blog ko macam hampeh. Anyway, teruskan usaha… anak Melayu, kalau nak bertarung bukan hanya perlu “Kepala” tapi yang lebih penting kena ada “OTAK”. Ahaks!

  5. karangan mung ni mengikut perasaan,sebenarnya apa-apa hal sekali pun kita kena rujuk alim ulamak, mereka yang lebih tahu,mereka lebih arif..kan mufti selangor dan cakap kita kena fikir secara rasional sebelum melatah..mung ni kena baca banyak sumber sebenarnya..ni asyik dengan blog mung yang entah apa2..syok sendiri lah katakan..lagi satu mung kena belajar agama banyak terutama bab layanan kita sebagai orang islam terhadap orang kafir mengikut kategorinya..ADA FAHAM

  6. maka tercapailah hasrat org2 kafir, melihat org sesame islam bergaduh, lebih teruk lagi bergaduh utk org kafir yg nk bela babi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: