Mr. Podas

PAKATAN RAKYAT DAN ISLAM HADARI

In Uncategorized on May 30, 2008 at 1:54 am

Terkejut ana bila diberitakan bahawa kerajaan Selangor telah mengharamkan semua program yang dikaitkan dengan konsep Islam Hadhari. Ana terpinga-pinga mencari relevennya pengharaman yang dibuat oleh Datuk Dr Hassan Ali , dilihat seolah-olah menjadi “dummy” kepada parti DAP yang sentiasa menentang usaha untuk memuliakan ajaran Islam di MALAYSIA. Kerana DAP adalah abang Long (kerusi paling banyak).

Ana tak faham kenapa Islam Hadhari yang dijadikan isu oleh Pakatan Rakyat. Kita semua tahu bahawa pendekatan Islam Hadhari ditafsirkan sebagai cara-cara memajukan umat Islam dalam bidang budaya yang umatnya masih jauh ketinggalan dalam bidang ekonomi, politik dan sosial. Adakah menyokong kelulusan Ladang Babi di Sepang dan kemudian mengharamkan semua program berkaitan dengan Islam Hadhari akan memberikan peluang kepada Datuk Dr Hassan Ali untuk dianggap sebagai pemimpin yang islamik. Adakah ianya akan menaikkan kembali imejnya setelah jatuh merudum akibat kes babi tempoh hari agar setaraf dengan ulama-ulama PAS yang lain.

Rasanya banyak benda-benda lain yang menjadi proriti kepada kerajaan Selangor selain dari menimbulkan kekeliruan dan kemarahan rakyat Selangor. Program Islam Hadhari setakat ini tidak pernah memberikan impak atau kesan yang buruk kepada rakyat malah memberikan pembangunan yang seimbang pembangunan negara. Janganlah kerana marahkan nyamuk, habis kelambu dibakar. Sepatutnya Kerajaan Selangor mestilah melangsaikan dulu segala janji menifesto mereka kepada rakyat Selangor, bukannya mencari alasan dengan mengutarakan isu-isu baru supaya rakyat boleh lupa janji-janji Pakatan Rakyat.

Dalam hal sebegini, DAP paling untung. Tindakan menangguk di air keruh telah menyebabkan PAS dan PKR bukan saja dianggap parti yang tidak berkiblatkan Islam malah dianggap bersekongkol dengan DAP dalam menjatuhkan Islam di Selangor. Apa yang boleh aku simpulkan ,Pakatan Rakyat (PAS dan PKR) lebih takutkan DAP dari ALLAH SWT.

Advertisements
 1. Salam

  Video 7-Siapa godfather Anwar ?

  Video 6- Siapa taja Anwar PRU 12?

  Video 5- Anwar Muslim Moderate ?

  Video 4- Anwar gugurkan Negara Islam PAS

  Sumber :
  http://www.anwaribrahimdotcom.blogspot.com/

 2. salam…

  Konsep Islam Hadhari ne da ditolak oleh Dr. Yusuf Qardawi.

  Rujuk web ne
  http://zaharuddin.net/index.php?option=com_content&task=view&id=592&Itemid=95

 3. Salam.

  Cara penyampaian kamu baik tapi jahil dalam berhujjah.
  Sheikh, selidikilah dahulu kenapa PAS berbuat demikian.
  Siapa kata Program Islam Hadhari memberikan pembangunan yang seimbang pembangunan negara ? Yang pasti kamu dan penjilat UMNO sahaja.
  Islam Hadhari sudah ditolak oleh ulamak besar dunia. Malah ada mengatakan sesat lagi menyesatkan. kenapa perlu dilabelkan nama baru kepada Islam sedangkan Islam itu syumul dan menyeluruh. Adakah tidak meyakini Islam itu syumul ?

  Di selangor, melalui program Islam Hadhari, kuliah-kuliah dan ceramah-ceramah agama disekat. Mereka yang tidak berkelayakan dan mempunyai kepentingan tertentu diletakkan sebagai pengendali surau dan pegawai agama. Forum perdana sudah tidak lagi seperti dahulu, dan bertambah hambar.

  Tindakan Dr Hasan Ali mengharamkan program Islam Hadhari memang bertepatan dengan Islam dan insyaAllah akan menghidupkan balik dakwah tarbiyyah di Selangor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: