Mr. Podas

MB PERAK MULA BELAKANGKAN KETUANAN MELAYU DAN AGAMA ISLAM KERANA TAKUTKAN DAP

In Uncategorized on July 9, 2008 at 6:19 pm

Terkejut aku bila membaca akhbar tablod yang menceritakan bagaimana DAP PERAK dan MB telah menandatangani PANGKOR II semasa proses perlantikan MB PERAK yang lalu. Maklumat nih bukannya maklumat “hear say” seperti insiden akuan bersumpah yang berleluasa ketika ini. Ianya datang dari adik MB PERAK sendiri iaitu Mohd. Fadzil Jamaluddin yang menyaksikan majlis tandatangan antara DAP PERAK dan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin. Antara yang terdapat dalam Perjanjian PANGKOR II ialah melarang MB PERAK menyebut negeri PERAK diperintah oleh ISLAM.

Alahai….. kalau lah demikian rupanya , abislah orang MELAYU di PERAK. Apa lagi yang mereka boleh harapkan dari seorang MB yang kini sedang dijual oleh DAP. Lihatlah betapa halusnya DAP memainkan peranan mereka dengan berselindung di sebalik MB yang berbangsa MELAYU. Lihatlah bagaimana mereka cuba mempermainkan agama ISLAM sehingga cuba membolehkan agama ISLAM tidak menjadi agama rasmi negeri itu apabila menidakkan MB membicarakan terma-terma politik yang berkaitan dengan PAS seperti HUDUD dan KIQAS. Tak tahu lah pulak kalau Mohammad Nizar Jamaluddin sendiri dah lupa dia membawa waadah rakyat dan PAS dalam melaksanakan Perlembagaan PAS.

Inilah yang dikatakan .. demi kuasa , manusia sanggup melakukan apa saja sehingga sanggup menipu rakyat jelata. Rakyat Perak mengharapkan dengan kepimpinan baru yang diketuai oleh MB dari PAS, akan membawa PERAK ke arah yang lebih membangun dengan berlandaskan ISLAM. Sebab itulah rakyat, Kesultanan PERAK mahukan MB dari PAS, tetapi apa yang berlaku adalah sebaliknya. MB PERAK bagaikan lembu dicucuk hidung yang sentiasa menurut apa saja telunjuk oleh DAP. Tolonglah….. Rakyat PERAK tidak perlukan MB yang menjadi boneka kepada DAP yang sentiasa berniat jahat kepada orang MELAYU… mereka mahukan MB yang boleh mempertahankan hak orang MELAYU, ISLAM dan dilandas yang betul. Ikutlah macam TOK GURU NIK AZIZ………. Yang BODOH…. Orang MELAYU gak.. Dok UNDI DAP yang mmg dah tahu … akan menjatuhkan orang MELAYU dan ISLAM ..

Advertisements
 1. Woi Bodoh !!!
  Kamu ini perlu dimasukkan dalam ISA.
  jangan Mempermainkan isu Kauman. Perpaduan Kaum bukan sahaja diamalkan dalam Pakatan Rakyat , tetapi ia boleh di rasai bagaimana makmurnya kalau mengikuti PR secara dalam.
  Kau Nie di Bayar untuk tulis benda2 sebigini…
  Bila Org kau tak bayor kou lagi …perut tak diisi lagi …. Ur most welcome to join PR , Mandi bunga dan buang Karma Yang You ni RACIST …Sebelum Join PR.

  HIDUP MALAYSIA !!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: