Mr. Podas

PKR/DAP PERLU DIAJAR SUPAYA MENGHORMATI RAKAN PAKATAN (PAS).

In Uncategorized on July 12, 2008 at 7:30 pm

Salam…

Setelah meneliti beberapa kejadian yang berlaku kebelakangan ini, tak salah jika aku menyatakan bahawa PAS seolah-olah terpinggir dan terpisah jauh walaupun masih dalam PAKATAN RAKYAT. Beberapa insiden yang berlaku melihatkan bagaimana PAS telah diperalatkan oleh PKR /DAP demi kepentingan politik mereka.

Tak perlu lagi aku bercerita PERJANJIAN PANGKOR II, PROTEST di Kelana Jaya, Isu BABI dan lain-lain yang mendapati PAS amat tertekan dengan keputusan DAP. Tak pernah berlaku dalam sejarah MALAYSIA dimana MB tidak boleh bercakap berkaitan ISLAM. Tetapi DAP berjaya membisukan MB PERAK dari bercakap pasal ISLAM sebagai agama rasmi.

Yang terkini ialah penyerahan undi tak percaya kepada PAK LAH. Sesungguhnya tindakan ini tidak mendapat persetujuan dari wakil PAS. Aku paham kenapa ianya tidak mendapat persetujuan dari PAS terlebih dahulu. Bagi PKR dan DAP, aku dapat rasakan bahawa kehadiran PAS bagaikan melukut ditepi pantai. Mana mungkin perkara sebegini berlaku?… Di manakah nak letak maruah diri , maruah parti sekiranya hanya dianggap sebagai nasi tambah saja dalam PAKATAN RAKYAT.

Aku merasakan bahawa kini tiba masanya untuk PAS bertindak sesuatu bagi menunjukkan kepada DAP/PKR bahawa PAS juga relevan dalam PAKATAN RAKYAT. Bagi mencapai hasrat tersebut , bagaimana kalau boikotkan perhimpunan haram yang akan diadakan di PARLIMEN pada 14 JUL (Ahad). Perhimpunan itu menjurus kepada sokongan usul tak percaya kepada PM. Inilah platform yang paling sesuai untuk PAS menunjukkan KEKUASAAN mereka. Akulah org paling gembira sekiranya PAS memboikot perhimpunan yang akan diadakan di Parlimen . PAS mesti buat sesuatu supaya mengajar PKR/DAP lebih menghormati rakan dalam PAKATAN RAKYAT. Sama-sama kita x payah turut serta , Mari kita boikot perhimpuanan yang akan berlaku pada 14 JUL 2008.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: