Mr. Podas

ANUGERAH KHAS .. PELAKON SEPANJANG ZAMAN.

In Ubat Gegat on July 17, 2008 at 4:22 pm

Anwar sememangnya boleh dinobatkan sebagai pelakon terbaik sepanjang zaman oleh anugerah perfileman di negara kita. Perkara ini patut di usulkan oleh senator Datuk Jins Shamsuddin semasa perbahasan di parlimen semasa persidangan akan datang. Namun, akhir – akhir ini kita dapat lihat lakonan beliau semakin terbongkar dengan kebodohan skrip – skrip yang beliau dan kuncu – kuncunya reka sendiri. Antara lakonan – lakonan ANWAR yang akan dikenang sepanjang zaman nanti adalah seperti :-

  • ANWAR sebelum ini sedia BERSUMPAH jika ianya perlu, namun setelah SAIFUL juga bersedia untuk bersumpah bersama ANWAR menyebabkan beliau berdalih untuk tidak bersumpah dengan menyatakan bahawa beliau telah mendapat pandangan ulama dari dalam dan luar Negara supaya tidak mempermainkan SUMPAH dengan nama ALLAH.

  • Penulis meramalkan Anwar Ibrahim telah mula menggunakan taktik lazim beliau apabila berdepan dengan isu-isu yang mampu mengganggu gugat karier politik beliau iaitu beliau akan MENYAMAN.
  • Melarikan diri ke kedutaan Turki dengan mereka – reka cerita bahawa beliau akan DIBUNUH dan nyawanya dalam bahaya. Namun sehingga sekarang ANWAR bebas menari – nari dan terkinja – kinja di atas pentas berceramah tanpa sebarang kawalan keselamatan yang ketat. Mana yang dikatakan nyawanya terancam?
  • Keengganan Anwar memberikan sampel untuk ujian DNA (asid deoksiribonukleik) ketika di bawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) malam tadi atas alasan kerana tidak mahu DNAnya DIMANIPULASIKAN. Bukankan beliau ditemani oleh peguamnya dan pihak hospital telah memberi jaminan bahawa mereka akan melakukan dengan mengikut prosedur dan professional.

Namun saya juga ada mendapat info HEARSAY ( tapi saya tidak akan membuat akuan bersumpah seperti Raja PET dan BALA) mengenai punca Anwar Ibrahim melarikan diri ke Kedutaan Turki dimana seorang ahli perniagaan permaidani berbangsa Turki yang telah tinggal di negara ini sejak berpuluh tahun lalu, yang mempunyai kecenderungan seks kepada sesama lelaki (homo sexual) , telah menjadi amat akrab dengan Anwar Ibrahim sejak begitu lama, dan beliau inilah yang mengaturkan Anwar menyeludup masuk ke Kedutaan Turki di Kuala Lumpur. Allahualam.!

– Ubat gegat –

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: