Mr. Podas

KENAPA KECOH-KECOH PASAL MUQABALAH UMNO-PAS?

In Uncategorized on July 30, 2008 at 4:05 pm

Nampaknya ramai penyokong PAS mahupun UMNO melatah dengan cepat untuk mengulas mengenai muqabalah antara PAS-UMNO. Malah media arus perdana dalam konteks ini berjaya membuka isu ini seterusnya menggugat keyakinan penyokong PAS akar umbi yang tidak menyokong muqabalah diadakan.

Tu kira tak apa la juga sebab mereka semua nih memang ahli UMNO atau PAS.. Tapi yang aku tak paham .. si KARPAL SINGH .. Tak semena-mena dia pun nak terlibat dalam kancah kekalutan ini. Aku nak letakkan dia tu sebagai status apa ek?… PENYEBOK, ORANG TUA NYANYOK , HILANG AKAL atau apa??? Cuba describe kat AMBO…..

Perjumpaan PAS-UMNO bukan perkara baru, malah ketika zaman Allahyarham Ustaz Fadhil Nor pun iaitu ketika Ustaz Fadhil dan Tun M berada sepentas mengenai si Palestin & Kemanusiaan (sebelum perginya Ustaz Fadhil) mengapa kita tidak melatah ?

Malah sebenarnya DAP Penang juga bertemu dengan salah seorang pemimpin GERAKAN (kini bekas) iaitu DATUK LEE KAH CHOON untuk pegang jawatan dalam InvestPenang dan Penang Development Corporation (PDC) mengapa KARPAL SINGH tidak melatah ?

Ketika PKR membuat perjumpaan dengan pemimpin BN Sabah, mengapa tidak dijadikan isu ? Adakah sah PAS telah menerima UMNO ?

Dalam isu perpaduan melayu sekarang, UMNO sudah hilang pengaruh dalam entiti kekuatan melayu. Kini PAS yang lebih kredibiliti untuk orang melayu jadikan payung dan relevanlah kalau UMNO yang menyertai PAS serta menerima konsep PAS dalam memperjuangkan melayu dan Islam.

Samada ianya polimik politik UMNO atau permainan PAS ianya tidak timbul. Yang penting aku rasa…salahkan UMNO dan PAS bermuqabalah demi menyatupadukan orang melayu semula. Dah la PAS sebelum ini sentiasa dipandang sebagai rakan kongsi kelas kedua oleh DAP dan PKR. APA juga saranan dan nasihat yang PAS berikan … bagaikan mencurahkan air ke daun keladi. Ingatkan kes tunjuk ponggong semasa perhimpunan PROTES. Sepatutnya yang patut bagi persembahan banyak per… USTAZ AKHIL HAI pun ada… ramai lagi pun ada.

Dah baper lama PAKATAN RAKYAT memerintah 5 buah negeri?. Aku tak nampak pun selama pemerintahan PAKATAN RAKYAT ni … ada ker mereka mendengar apa yang disarankan oleh PAS.. sekurangnya semua duit kerajaan negeri disimpan dalam perbankan ISLAM, bukannya conventional cam ada sekarang. Ada DAP dan PKR ikut????.. banyak la beb…. Susah aku nak describe …….

Advertisements
  1. artikel yang ko tulis ni mcm syok sendiri.. jenis macam orang kena sawan tak tentu pasal. Kami mahukan fakta bukan auta. Bosan duh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: