Mr. Podas

PAS-UMNO “PENGKHIANATAN TERBUKA”…BENARKAH BEGITU???

In Uncategorized on August 1, 2008 at 2:15 pm

Benar-benar kelakar bila aku terbaca kenyataan oleh Setiausaha DAP SELANGOR, LAU WENG SAN. Katanya DAP Selangor menyifatkan penggabungan PAS dengan Umno, jika menjadi kenyataan, sebagai “pengkhianatan terbuka terhadap para pengundi bukan Muslim”.

Adakah patut dia kata macam tu kepada PAS setelah apa yang DAP dan PKR lakukan pada PAS?. Apakah PAS parti politik kelas ke DUA sehingga apa jua keputusan yang telah dibuat dengan membelakangkan PAS sebagai rakan kongsi dalam PAKATAN RAKYAT.

Aku rasa sepatutnya DAP yang patut sedar diri kerana kalau bukan kerana sokongan majoriti ahli-ahli PAS , mana mungkin DAP boleh menang dengan begitu banyak. Kalau kawasan bandar DAP boleh menang kira patutla … tapi kawasan majoriti MELAYU pun DAP boleh menang. DAP lah yang sebenarnya yang mengkhianati para pengundi MUSLIM. Mana ahli PAS yang sanggup terima apa yang telah dilakukan oleh DAP kepada PEMIMPIN mereka. PEMIMPIN-PEMIMPIN PAS dipandang hina ..seolah-olah pendekatan ISLAM tidak akan diterima sama sekali oleh PAKATAN RAKYAT.

Macammana DAP yang begitu biadap mempermainkan ISU AGAMA …. ISU KEMELAYUAN.. .. ISU BABI.. boleh diterima oleh PAS?… PAS dah tak sanggup sebenarnya bersekongkol dengan DAP. Kalau dengan UMNO , PAS boleh letakkan SYARAT mewujudkan HUKUM HUDUD dan KISAS.. tetapi PAS tak mampu lakukan kepada DAP.. Buat apa PAS nak teruskan hubungan dengan DAP??…. Memang tak masuk dek akal…… Aku lihat tak ada orang MELAYU dan ISLAM yang akan menentang penggabungan PAS –UMNO yang dilihat akan menguatkan kembali penyatuan orang MELAYU. Tak ada pun orang MELAYU yang setuju kerjasama PAS dan DAP. Semua orang tahu bahawa sekarang ini .. orang MELAYU terlalu rapuh, bergaduh sesama sendiri….. dan semua tu tak lain dan tak bukan sentimen yang dimainkan oleh DAP.

DAP hanya mahu menggunakan PAS dalam menjayakan agenda JAHAT mereka. Nasib baik PAS mula sedar dari lena mereka. APA yang kita boleh lihat ialah sebenarnya DAP memang tak boleh sebulu dengan PAS… tapi demi menjayakan agenda JAHAT kepada orang MELAYU, mereka terpaksa kelihatan seperti seiringan dengan PAS. Dalam diam-diam mereka mainkan sentimen dengan menjadikan PAS sebagai orang tengah dalam mendesak kerajaan BN….. tak kira dalam apa bidang sekalipun. DAP pula… dengan senyap-senyap dan mudah memperolehi peruntukan 100 JUTA untuk projek BABI, dapat status tanah di PERAK.. dan macam-macam lagi.

AKU memang benci dengan DAP…… PEMUSNAH MASYARAKAT MELAYU DI MALAYSIA. Aku SAYANG MELAYU…. Hidup MELAYU….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: