Mr. Podas

PAS AKAN TERUS DITEKAN…DAN DIANAK TIRIKAN

In Uncategorized on August 3, 2008 at 2:45 pm

Apabila keputusan PAS menolak pelawaan UMNO untuk bergabung di Kerajaan Negeri PERAK, aku sudah nampak bagaimana wajah LIM KIT SIANG, KARPAL SINGH dan semua orang kuat DAP. Masing- masing mendongakkan muka sambil mendabik dada menyatakan bahawa PAS akan terus berada dalam telunjuk mereka.

Alasan mereka , kalau PAS nak bergabung dengan UMNO, mereka boleh lakukan semasa pertemuan sulit PAS UMNO sebelum penubuhan Kerajaan PAKATAN RAKYAT di SELANGOR dulu. Harus diingat bahawa itu cuma penubuhan Kerajaan saja tanpa melihat corak pemerintahan. Kini terbukti .. pemerintahan PAKATAN RAKYAT telah menyimpang jauh dari matlamat sebenar PAS. Lihatlah bagaimana kejadian yang berlaku di KLANG , terdapat lebihkurang 5 keluarga bukan ISLAM telah menuntut supaya dibinakan rumah ibadat mereka.

Aku rasa kalaulah di zaman pemerintahan UMNO/BN dahulu, perkara sebegini tidak akan dilayan, tetapi dalam PAKATAN RAKYAT … ianya dibenarkan tanpa memikirkan sensitiviti kaum. Apa yang PAS lakukan…dalam PAKATAN RAKYAT??. Aku rasa kalau setakat menjadi Parti kelas ke DUA…. Memanglah tak mencapai hasrat mereka mewujudkan sebah negara yang menjalankan hukum ISLAM.

Rasa-rasanya .mana lebih senang untuk PAS mengembangkan syiar ISLAMnya di MALAYSIA. Dengan DAP kah atau dengan UMNO kah?… Janganlah dilihat terlalu ghairah hendak merebut pangkat sehingga mengabaikan kepentingan orang MELAYU dan ISLAM. Terdapat banyak perlantikan jawatan dalam PAKATAN RAKYAT yang telah dibuat tanpa mengambil kira kepentingan PAS dan orang MELAYU.

PAS akan terus ditekan, tidak dipedulikan dalam mengeluarkan polisi-polisi, yang hanya menonjol ialah DAP dan sedikit dari PKR…… Aku cakap berdasarkan pengalaman aku. Setiap kalau nak keluarkan apa-apa polisi , PAS akan diberitahukan setelah selesai . Inikah yang dikatakan rakan Kongsi????. Memerlukan PAS kerana kegilaan memegang jawatan…. Dan PAS bagaikan budak kecil yang diberikan gula..gula bagi merestui setiap projek yang DAP/PKR nak lakukan.

Sedarlah PAS,,, bangunlah dari tidurmu ……. JGN JADI HAMBA lagi…. JGN jadi parti politik kelas kedua.. yang hanya bergantung kepada DAP/ PKR. Wallahuklam….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: